Ange ditt sökord

Annons:

Förhårdnad under foten

Hej.jag har problem med en förhårdnad under min högerfot,som jag har haft länge. ca.5 år.Hon jag går hos på fotvård säger att det är en förhårdnad och min läkare säger att det är en vårta.Den trycker så hemskt när jag går så ibland vet jag inte hur jag ska sätta ner foten för då dunkar det i den av trycket.Jag filar och använder plåster för förhårdnader.har även provat för fotvårtor men hjälper inte .Min läkare säger att det inte går att göra nåt åt den.Har du nåt tips om hur jag ska kunna gå lättare på foten?Jag har bra skor.Finns det nån kirurgisk hjälp med en sån här sak?Vore tacksam för svar snarast.MVH En som undrar... (Kvinna 37år)

Oavsett om det är en vårta eller en förhårdnad är den viktigaste grundprincipen att hålla området tunt. Bara om det får växa till och bli tjockt ger det tryck i fotsulan. (Å andra sidan får du inte vara så hårdhänt att du orsakar irritation på det sättet.) Kirurgi i fotsulan är alltid en riskabel sak. Får man en ärrbildning kan den ge ännu mer besvär. Jag tror att du i första hand skall luta dig mot din fotvårdare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!