Ange ditt sökord

Annons:

förebygga acne

Hej

Jag läste ett av dina svar där du skrev att det inte finns ngt man kan göra själv för att bota/förebygga acne. Själv fungerar jag så att när det är stor risk för finnar (tex innan mens) så dricker jag jättemkt vatten och tar extra mkt C vitamin, unviker choklad och det verkar alltid hjälpa. Det här med choklad, varför får man finnar av det egentligen? Det kan INTE vara en myt för när jag äter massor med choklad så vaknar jag nästa morgon med minst 3 finnar.
MVH Anna

Svar till signaturen Anna
Tack för de här råden, kanske kan någon som läser dem få hjälp. För att vi läkare skall kunna ge råd om att till exempel undvika choklad vid acne, så måste det finnas några vetenskapliga bevis för detta. I de studier som gjorts med patienter med acne som ätit mycket choklad har man ej kunnat visa att choklad försämrar. Det är ju klokt av dig att undvika choklad då du just på dig själv märker en försämring.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 30 maj, 2002 Publicerad: 30 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: