Ange ditt sökord

Annons:

Födelsemärket normalt?

Hej!
Jag är en 28 årig tjej och jag fundersam över mitt födelsemärke som jag har precis mellan brösten.
Det är ganska tjockt och upphöjt.
Jag har haft det sedan barn och det har med åren blivit tjockare.
Är det normalt? Det kliar inte.

Jag har ljus hy, nästan “vit”. Jag brukar inte sola heller. Jag har i misstag råkat “riva” på det så det började blöda, men det ser bra ut när det har läkt, och jag har smort på lite BeVita-salva. Är det ok?

Jag brukar dessutom få på våren/sommaren, små röda prickar i huden, mest på armar, vad är det? Jag läste nånstans att hormonerna kan ha något med hudförändringar att göra. Kan stress inverka?
Jag har haft det ganska jobbit det senaste året och nu detta som jag oroar mig för.
Tack för svar på förhand!

Hej!
Upphöjda födelsemärken (=nevi) brukar oftast vara ofarliga, men man kan bara avgöra det genom att titta på det. Salvan gör knappast varken nytta eller skada i detta fall. Soleksem kan bli röda prickar på armarna, du kan läsa mer om ljuskänslighet och soleksem på dermatologens patientinformation.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 juli, 2003 Publicerad: 28 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: