Ange ditt sökord

Annons:

Födelsemärke

Hej
Min åttaårige son har upphöjningar under huden bak på ryggen och neråt baken. Troligtvis har han haft dem sedan han föddes, men i och med det att han växer verkar det allt mer breda ut sig. Det känns inget speciellt i hudområdet säger han och området är hudfärgat. Skolläkaren säger att det är en sorts födelsemärke men hon kom inte på vad det hette, vet du vad det kan vara för sort av födelsemärke?

Tacksam för svar

Svar till signaturen KM.
Det finns flera olika sorters "födelsemärken" eller naevus som de kallas, vilket betyder för mycket eller för litet av någon vävnadsstruktur. De kan bestå till exempel av bindväv, talgkörtlar eller små muskelceller. Gemensamt är att de i de flesta fall är helt ofarliga och växer i takt med kroppens tillväxt. För att veta precis vilken sorts födelsemärke din son har bör Du rådfråga en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 november, 2000

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: