Ange ditt sökord

Annons:

Födelsemärke

Hej
Min åttaårige son har upphöjningar under huden bak på ryggen och neråt baken. Troligtvis har han haft dem sedan han föddes, men i och med det att han växer verkar det allt mer breda ut sig. Det känns inget speciellt i hudområdet säger han och området är hudfärgat. Skolläkaren säger att det är en sorts födelsemärke men hon kom inte på vad det hette, vet du vad det kan vara för sort av födelsemärke?

Tacksam för svar

Svar till signaturen KM.
Det finns flera olika sorters "födelsemärken" eller naevus som de kallas, vilket betyder för mycket eller för litet av någon vävnadsstruktur. De kan bestå till exempel av bindväv, talgkörtlar eller små muskelceller. Gemensamt är att de i de flesta fall är helt ofarliga och växer i takt med kroppens tillväxt. För att veta precis vilken sorts födelsemärke din son har bör Du rådfråga en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 november, 2000

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!