Ange ditt sökord

Annons:

Får drömmar och orolig sömn i samband med Champix

Jag slutade röka 19 oktober 2009 med hjälp av Champix. I samband med detta började jag drömma mycket. Det kändes som att jag drömde hela natten för varje gång jag vaknade så var jag mitt inne i en dröm. Slutade med Champix efter ca 1,5 mån pga att jag kände mig som att jag inte sovit någonting alls. Har klarat rökningen bra men drömmarna är fortfarande likadana och jag kan knappt hålla mig vaken på jobbet och på helgerna kan jag sova hur mycket som helst. Kan jag fortfarande ha biverkningar från Champix efter 1,5 månad?

Grattis till ditt rökstopp. Vid rökstopp med stöd av Champix är det betydligt vanligare med livliga drömmar jämfört med försök till rökstopp utan stöd av Champix. Dessa drömmar är oftast ”färgglada och trevliga” och brukar inte påverka sömnen negativt. Efter avslutat intag av Champix brukar drömmarna mycket snabbt försvinna. En del av mina patienter har beklagat sig över att drömmarna försvunnit men några få har haft drömmar som de upplevt som negativa. För samtliga mina patienter gäller dock att drömmarna försvunnit snabbt efter de slutat med Champix.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 22 mars, 2010

Liknande frågor

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: