Ange ditt sökord

Annons:

Extremt torr och röd i ansiktet efter dusch

Hej!
Jag behöver hjälp!

Mitt ansikte rodnar väldigt mycket varje gång jag har duschat. Det känns nästan som att det blir svullet. Dessutom har jag extremt torr hy i ansiktet och enligt min frisör är jag lika röd och torr i hårbotten. Jag smörjer ansiktet ca 4 ggr per dag. Problemen är alltid värst på vintern när det är kallt och torrt. Finns det någon bra salva eller kräm jag kan använda? Har använt ett flertal produkter men ser inget resultat.

Tack på förhand!

Om Du är riktigt torr, röd och kliig i hårbotten och ansiktet kan Du ha ett visst inslag av mjälleksem. Har Du inte använt det förut skulle Du dels kunna använda mjällschampo modell Ketoson, Fungoral under några veckor och se ifall Du får effekt.
Annars behöver Du säkert en lite fetare hudkräm till ansiktet. Att ta det på dan kan vissa tycka känns obehagligt, men då bättre till kvällen. Använd t.ex Repair från Apoteket till kvällen (kan naturligtvis även vid behov använda den på dan) och en mindre fet kräm på dan.
Blir Du inte bättre och om Du verkligen svullnar i huden, bör man även överväga ifall det är nåt Du inte tål eller är allergisk emot. Ta kontakt med Din husläkare eller hudläkare, så får man överväga att sätta en sk epikutantest (allergitest på huden).
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!