Ange ditt sökord

Annons:

Extremt torr hud på ena ögonlocket

Hej! Jag har fått eksem eller torr hud på ögonlocket, det är en svullnad mer och kom för ca 2 veckor sedan. Ovanpå svullanden är det extremt torr hud och det kliar. Sitter mkt framför dator i och med mitt arbete. Vad finns för salvor då ja vet att det kan vara känsligt, många gånger "förbjudet" att använda mjukgörande kräm kring ögonen. Tacksam för svar. Hälsningar K

Hej!
Ögonlockseksem är ofta svårbehandlat, delvis för att de effektivare kortisonkrämerna inte bör användas på den tunna ögonlockshuden. Risken för biverkningar ökar ju på tunn hud. Svag kortisonkräm kan hjälpa. Mjukgörande krämer är inte förbjudna i ansiktet eller kring ögonen. Om man inte kommer på vad som ligger bakom ditt eksem, kan man hos hudspecialist utreda dig med sk lapptest för att kolla om du är kontaktallergisk (ganska vanlig orsak till ögonlockseksem).
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!