Ange ditt sökord

Annons:

Extremt torr hud i ansiktet och på kroppen

Hej!
Sedan ett halvår tillbaka så har jag fått extremt torr hud både i ansiktet och på kroppen. Jag får smörja in mig dagligen men efter några timmar så är huden torr och flagar igen. Att smörja in sig hjälper inte. När jag vaknar på morgonen är sängen full av hudflagor och det blir t.o.m sår på kroppen. Jag vet inte vad jag skall göra. Det känns verkligen hopplöst att ingenting hjälper. Vad gör jag och vad kan det bero på?

Hej! Du bör söka hudspecialist för utredning, bedömning och diagnos. Smörj med mjukgörande kräm medan du väntar på tid hos läkare (på de flesta ställen är det bäst att börja med vårdcentralen för remiss vidare till specialist).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!