Ange ditt sökord

Annons:

”Envist blödande utslag i ansiktet skall tas bort bums!” – ”Undrande” (kvinna 66) har ett rött utslag på höger kind, ganska nära örat:

Det började för ca fyra månader sedan som ett platt märke; efter en tid började det blöda och blev därefter upphöjt. Det är som ett rött utslag (ca 5 mm i diameter).med en krater i mitten. Det har blött många gånger. Det är som ett sår som aldrig vill läka. Vad kan detta vara? Jag har tidigare fått tagit bort papillom i ansiktet, tre gånger bl.a i pannan. Jag är överkänslig mot olika sorters födoämnen. Kan det vara någon allergi?

Skrivet av Anders Hallén...
Anders ger följande uppmaning: Detta är sannolikt något som skall tas bort, så du skall bums beställa tid hos din husläkare. En allergi yttrar sig inte på detta sätt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: