Ange ditt sökord

Annons:

En röd prick som kommer och går

Hejsan!
Jag har under en lång tid haft besvär med en röd prick som kommer och går på min näsvinge. Det börjar med en röd fläck, som ser ut ser ut ungefär som en finne. Det kliar, ömmar och kommer ut ngn genomskinlig vätska ur. Fläcken varar ungefär en vecka och försvinner sedan av sig själv för att sedan dyka upp på samma ställe efter ett tag igen. Jag har prövat med flera olika salvor, zinkpasta, Idomin mm men inget hjälper. Har ni ngt förslag på vad det kan vara el ngt som hjälper? Det är svårt att boka tid hos hudläkare då fläcken kommer och går.

Ett utslag som kommer och går på exakt samma ställe och som yttrar sig som rodnad och klåda med småblåsor, kan vara Herpes Simplex.
Lokalisationen är mycket ovanlig.
Det kan också vara en talgkörtel som får en återkommande infektion: så kallat atherom. Även en hudtumör som basaliom kan i patientens ögon "läka" emellanåt.
Om man tar läkemedel lite sporadiskt finns vissa som ger återkommande utslag på samma ställe. Detta kallas fixt läkemedelsreaktion.
Det kan alltså vara många olika sorters förändringar och jag föreslår att du bokar tid hos en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 27 juni, 2003 Publicerad: 27 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: