Ange ditt sökord

Annons:

En liten komplettering till min fråga:

Jag tittade i deramtologens patientinformation och det ser INTE ut som “Hårsäcksinflammationer (follikuliter)”

Det ser inte ut som ett sår eller så, för övrigt har jag inga problem med finnar, men väl med små bölder vid troskanten ibland. (Min mamma har samma sak.)

Vad anser du för övrigt om att avlägsna hår genom att dra upp hårrötterna? Är det bättre för huden att raka sig?

Jätte tacksam för svar! 🙂

Svar igen till signaturen Nilla.
Eftersom det du beskriver är en enda förändring som suttit kvar i 2 år kan det ej röra sig om follikuliter som är infektioner i hårsäckarna och dessa kommer och försvinner efter ett tag. Vid rakning av "bikini-linjen" får man ofta infektioner och det är inte bra.Jag brukar avråda från hårborttagning inom detta känsliga område. Vad gäller rakning eller vaxning (som drar upp delar av hårroten) av benen är detta en smaksak.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: