Ange ditt sökord

Annons:

El-cigarett?

Hej! Jag har läst om den s.k. el-cigaretten. Var kan man köpa en sådan, och vad är priset? Ampullerna för både nikotin och icke nikotin, var köpar man dem? Jag är tvungen att sluta röka pga början till KOL, och då tror jag att el-cigaretten skulle kunna vara till större nytta än övriga hjälpmedel. Tacksam för besked, Med vänlig hälsning Ann-Britt, 52 år

Ann-Britt,

Såvitt jag vet finns ingen studie som visar att den sk. el-cigaretten ökar chanserna att sluta röka. Jag föreslår att du tar kontakt med din vårdcentral för att diskutera kring olika former av stöd att sluta röka. Ett rökstopp är den viktigaste behandlingen vid KOL men det finns andra viktiga inslag som fysisk aktivitet och läkemedel. Även här kan vårdcentralen vara ett stöd.

Mvh,

PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: