Ange ditt sökord

Annons:

Eksemliknande utslag på hals, fingrar och runt ögon

Jag har haft eksemliknande utslag runt mina ögon i flera år, vilket lett till att huden blivit torr, svullen och rodnad. Detta blir värre under vissa perioder. Värst är det på vintern och framförallt veckan innan min mens. Utslagen har det senaste halvåret nu också spridit sig till ena sidan av halsen samt till några utav fingrarna. På fingrarna bildas det ibland också små blåsor.
Vad kan detta bero på? Finns det något jag kan göra för att lindra besvären?

Eksembesvär i ansiktet och på halsen är vanligt och det låter som att Du kanske har/har haft ett böjveckseksem tidigare? En vanligt ställe där detta eksem kan ge besvär i vuxenlivet är just runt ögon, hals och som handeksem. Grundbehandlingen är mjukgörande krämer och undvika för mycket vattentvätt, som torkar ut huden ytterligare. Mot klådan kan Du använda vanlig svag Hydrokortisonkräm från apoteket 1-2 ggr dagligen i 1-2 veckor, och sen vid behov. Skulle detta inte fungera tycker jag en läkare bör få se på Dina utslag.
Hjälp finns att få/Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: