Ange ditt sökord

Annons:

Eksemliknande utslag på hals, fingrar och runt ögon

Jag har haft eksemliknande utslag runt mina ögon i flera år, vilket lett till att huden blivit torr, svullen och rodnad. Detta blir värre under vissa perioder. Värst är det på vintern och framförallt veckan innan min mens. Utslagen har det senaste halvåret nu också spridit sig till ena sidan av halsen samt till några utav fingrarna. På fingrarna bildas det ibland också små blåsor.
Vad kan detta bero på? Finns det något jag kan göra för att lindra besvären?

Eksembesvär i ansiktet och på halsen är vanligt och det låter som att Du kanske har/har haft ett böjveckseksem tidigare? En vanligt ställe där detta eksem kan ge besvär i vuxenlivet är just runt ögon, hals och som handeksem. Grundbehandlingen är mjukgörande krämer och undvika för mycket vattentvätt, som torkar ut huden ytterligare. Mot klådan kan Du använda vanlig svag Hydrokortisonkräm från apoteket 1-2 ggr dagligen i 1-2 veckor, och sen vid behov. Skulle detta inte fungera tycker jag en läkare bör få se på Dina utslag.
Hjälp finns att få/Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!