Ange ditt sökord

Annons:

Eksemet på min 4 åring bara ploppade upp

Hej, min dotter fick ett eksem huxflux nu i februari och vi fick olika mediciner vid varje doktorbesök för de visste inte hur de skulle göra med det. Vi fick vanlig kortison ( den receptfria) och sen propyderm och efter användning av det så spred det sig till hela kroppen, sen sa de att de inte visste. Vid Barnmedicin fick vi reda på att hon hade inflammerade eksem över hela kroppen så då fick vi Emovat, mildison,ficortil,pencillin,kaliumpermeganat. Jag gjorde allt han sa och eksemt blev bättre i 2 veckor sen kom det tillbaka och han hade sagt ta emovaten ifall det blir återfall, så det gjorde jag. Nu för ett litet tag sen så sa han att det blev nog övermedicinerat på kortison och det har gjort att huden har svärt att självläka och nu har jag egen behandlat henne med havsaltbad och olivtvål och olivolja, och jag tycker det blivit lite bättre tills för ett tag sen så jag tog kontakt igen och på hudavdelningen sa de att tills jag får en tid där så ska jag använda microcid och kaliumpermenganat tills vidare om jag inte vill använda mer kortison, vad ska jag göra med henne hon kliar tills det blöder och kortison är jag så extremt skeptisk emot och det blev ju bättre ett tag med min behandling vs doktorns. Vad vet du om Elidel och Protopic salvorna? Jag skulle hellre testa dom istället för att ta kortison igen och jag har läst att dom är lika bra om inte bättre än kortison.
Hennes eksem sitter mitt på låren inte i vecken.MVH Teres

Hej!
Det låter som om din dotter har fått en helt riktig behandling för infekterat eksem med både mellanstark och mild kortison samt kalibad och penicillin. Det som ofta händer i sådana fall är just det du beskriver, att det ser väldigt fint ut efter två veckor och då slutar man att smörja! Tråkigt nog tycks din egen rädsla och skepsis mot kortisonpreparat, inte ha blivit lugnad genom information utan istället har rädslan förstärkts av besked om överbehandling. Enligt din beskrivning låter det istället som om hon är underbehandlad, och kanske just behöver gå tillbaka till medelstark kortison någon vecka och sedan mild kortison och mjukgörare under en längre period. De flesta hudkliniker kan ge någon form av "eksemskola" där du kan få kunskap om eksembehandling så att du kan använda kortisonkrämer på rätt sätt och känna dig trygg. Elidel och Protopic är nya mycket effektiva preparat. De är dock mindre lämpliga att använda när eksemet är infekterat.
Hos små barn sitter ofta "böjveckseksem" på andra platser än böjvecken.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: