Ange ditt sökord

Annons:

Eksemet på min 4 åring bara ploppade upp

Hej, min dotter fick ett eksem huxflux nu i februari och vi fick olika mediciner vid varje doktorbesök för de visste inte hur de skulle göra med det. Vi fick vanlig kortison ( den receptfria) och sen propyderm och efter användning av det så spred det sig till hela kroppen, sen sa de att de inte visste. Vid Barnmedicin fick vi reda på att hon hade inflammerade eksem över hela kroppen så då fick vi Emovat, mildison,ficortil,pencillin,kaliumpermeganat. Jag gjorde allt han sa och eksemt blev bättre i 2 veckor sen kom det tillbaka och han hade sagt ta emovaten ifall det blir återfall, så det gjorde jag. Nu för ett litet tag sen så sa han att det blev nog övermedicinerat på kortison och det har gjort att huden har svärt att självläka och nu har jag egen behandlat henne med havsaltbad och olivtvål och olivolja, och jag tycker det blivit lite bättre tills för ett tag sen så jag tog kontakt igen och på hudavdelningen sa de att tills jag får en tid där så ska jag använda microcid och kaliumpermenganat tills vidare om jag inte vill använda mer kortison, vad ska jag göra med henne hon kliar tills det blöder och kortison är jag så extremt skeptisk emot och det blev ju bättre ett tag med min behandling vs doktorns. Vad vet du om Elidel och Protopic salvorna? Jag skulle hellre testa dom istället för att ta kortison igen och jag har läst att dom är lika bra om inte bättre än kortison.
Hennes eksem sitter mitt på låren inte i vecken.MVH Teres

Hej!
Det låter som om din dotter har fått en helt riktig behandling för infekterat eksem med både mellanstark och mild kortison samt kalibad och penicillin. Det som ofta händer i sådana fall är just det du beskriver, att det ser väldigt fint ut efter två veckor och då slutar man att smörja! Tråkigt nog tycks din egen rädsla och skepsis mot kortisonpreparat, inte ha blivit lugnad genom information utan istället har rädslan förstärkts av besked om överbehandling. Enligt din beskrivning låter det istället som om hon är underbehandlad, och kanske just behöver gå tillbaka till medelstark kortison någon vecka och sedan mild kortison och mjukgörare under en längre period. De flesta hudkliniker kan ge någon form av "eksemskola" där du kan få kunskap om eksembehandling så att du kan använda kortisonkrämer på rätt sätt och känna dig trygg. Elidel och Protopic är nya mycket effektiva preparat. De är dock mindre lämpliga att använda när eksemet är infekterat.
Hos små barn sitter ofta "böjveckseksem" på andra platser än böjvecken.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!