Ange ditt sökord

Annons:

Eksem vid sol och värme

Min son lider av eksem. Vid 1 månaders ålder blommade det ut för första gången på honom och han är snart 1 år. Problemet nu är att han är får mer eksem av värmen och solen.
Klär jag på honom långarmade bomullskläder så blossar det upp, är han i solen så blossar det upp o s v.
Finns det någon mjukgörande som är extra bra vid sol och värme? Nu har han Miniderm (superbra) men den blir så kladdig av värmen. Hur fungerar det med hans kortison salvor & sol ?

Barn med eksembesvär blir många gånger bättre sommartid, men vissa blir mer irriterade i huden vid svettning och av värmen. Tillhör man denna grupp är det bra att använda en mindre fet kräm som mjukgörare, så att huden inte blir för kladdig och kletig. Vissa mjukgörare kan även ha en viss klådstillande effekt. Är krämen blandad med Propylenglykol tycker många det blir en klådstillande effekt. Vill man ha en inte så fet kräm/lotion fungerar Propyless bra. Vill man ha en som är lika fet som Miniderm fungerar Propyderm bra. En smaksak.
Kortisonkrämer fungerar lika bra sommartid, men man bör EJ smörja in dem INNAN man går ut i solen. Sommartid fungerar det bättre att ta mjukkrämen på morgonen och kortisonkrämen till kvällen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!