Ange ditt sökord

Annons:

Eksem vid sol och värme

Min son lider av eksem. Vid 1 månaders ålder blommade det ut för första gången på honom och han är snart 1 år. Problemet nu är att han är får mer eksem av värmen och solen.
Klär jag på honom långarmade bomullskläder så blossar det upp, är han i solen så blossar det upp o s v.
Finns det någon mjukgörande som är extra bra vid sol och värme? Nu har han Miniderm (superbra) men den blir så kladdig av värmen. Hur fungerar det med hans kortison salvor & sol ?

Barn med eksembesvär blir många gånger bättre sommartid, men vissa blir mer irriterade i huden vid svettning och av värmen. Tillhör man denna grupp är det bra att använda en mindre fet kräm som mjukgörare, så att huden inte blir för kladdig och kletig. Vissa mjukgörare kan även ha en viss klådstillande effekt. Är krämen blandad med Propylenglykol tycker många det blir en klådstillande effekt. Vill man ha en inte så fet kräm/lotion fungerar Propyless bra. Vill man ha en som är lika fet som Miniderm fungerar Propyderm bra. En smaksak.
Kortisonkrämer fungerar lika bra sommartid, men man bör EJ smörja in dem INNAN man går ut i solen. Sommartid fungerar det bättre att ta mjukkrämen på morgonen och kortisonkrämen till kvällen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: