Ange ditt sökord

Annons:

Eksem vid ögonbrynen

Hej, är 22år gammal och har någon slags eksem vid ögonbrynen. Det är inte så att det kliar eller flagnar eller så, utan har väldigt glest med ögonbryn. Det är väldigt lätt rött just vid ögonbrynen (knappt märkbart). På sommarn blir det dock lite bättre. Verkar som ögonbryna till en stor del ramlar av då och då, blir aldrig direkt buskiga.
Tacksam för svar o tips.

Hej!
Rött vid ögonbrynen låter som absolut troligast seborroiskt eksem: Detta brukar sätta sig i ögonbryn, ibland vid näsvingarna och i hårbotten ("mjälleksem"). I lindriga fall hjälper tex Cortimyk eller annan recepfri hydrokortison. Du kan läsa mer under dermatologens patientinformation här på hemsidan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!