Ange ditt sökord

Annons:

Eksem, svamp eller något annat?

Hejsan,

Jag har till och från haft utslag i ansiktet (på näsan, omkring ögonbrynen och bakom öronen) och i hårbotten i ca 12 år. Idag är jag 24 år och har nu även fått utslag runt midjan. Har haft det 2-3 år. Dessa "nya" utslag försvinner inte ibland, så som de i ansiktet gör. Dom sitter förresten nedanför midjan. Man ser dom inte när jag har byxor på mig, så dom är alltså någon decimeter under midjan och sen är dom som ett band runt om liksom, även precis ovanför baken alltså. Lite svårt att förklara. Hoppas ni förstår hur jag menar. Den senaste läkaren som tittade på dessa utslag trodde att det var en svampinfektion. Jag fick svampdödande tabletter, men det hjälpte inte det minsta. Så jag tror inte det är svamp. Utslagen kliar inget och dom är rosa och fjällar lite grann. De är olika stora och har olika former, från några millimeter upp till de största fläckarna som är 4-5 centimeter. Är detta något som ni känner igen eller är det nåt ovanligt som jag försöker beskriva här? Har testat nästan alla receptfria salvor på apoteket, men inget verkar hjälpa det minsta. Finns det nåt annat man kan testa?

Tacksam för svar..

Hej!
Det du beskriver i ansiktet och vid öronen låter som seborroiskt eksem. Ibland kan detta även sitta på andra delar av kroppen och se ut på liknande sätt som du beskriver. Eftersom du prövat receptfria alternativ, är det rimliga nu att du får remiss till hduspecialsit för diagnos och ev behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!