Ange ditt sökord

Annons:

Eksem som ständigt återkommer

Min 5-åriga dotter har sedan i höstas; atopiskt eksem under ögonen. Hon har inga ärftliga anlag, ingen torr hud och inga allergier. Det började med att hon grinade mkt länge, ca 1 timme, och efter det har hon eksem runt ögonen. Efter en tid fick hon även eksem i arm- och benvecken.
Vi har varit hos barnläkare där allergitest gjorts, visade ingen allergi. Hon har fått cortisonkräm, Mildison, som vi smörjt m. 2 ggr /dag i 16 dagar, sedan varvade vi m. Ficortril ögonsalva och Mildison. 1-2 ggr/dag har vi även smörjt m. Repair. Problemet är att ca 4 dagar efter att vi slutar m. Mildison enbart kommer eksemet tillbaka (alltså fast vi fortf. smörjer m. Ficortril och Mildison varannan dag). Vad gör vi?

Hej!
Det är vanligt att atopiskt eksem sitter på ögonlocken. Det börjar ofta just som du beskriver, huden irriteras och gnuggas och då kan eksemet bryta ut. Eftersom det kommer så fort tillbaka, lyckas inte behandlingen att ta bort inflammationen. Vid eksem måste ju också hudbarriären reparera sig, efter att det ser bra ut på ytan. Detta tar lite längre än bara några dagar. Att varva mellan Mildison och Ficortril tyder på en väldigt stor försiktighet, där behandlingen helt enkelt tycks bli för svag. Eftersom det är risk att behandla länge med starkare kortisonsalvor i ansiket och på ögonlocken, rekommenderas ni att ta kontakt med/be om en remiss till hudspecialst.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: