Ange ditt sökord

Annons:

Eksem runt ögonen,munnen och i luggen.

Hej!
Jag är en tjej på 41 år och som har ett jättestort problem med eksem runt ögonen. Eksemet blossar upp på ögonlocken och upp till ögonbrynen.
Detta har jag haft i ca 6 månader. Jag har varit hos läkaren flera gånger och fick då Ficortril ögonsalva samt karbasal att använda på dagarna.
Jag har nu smörjt mina ögon varje dag i 6 månader men det har inte blivit någon bättring alls utan tvärt om.

Nu har jag även fått i hårbotten och på läpparna samt i mungiporna.
Det kliar och svider något fruktansvärt och jag ser inte speciellt vacker ut i ansiktet. Fick även göra en allergitest men på den visade det inget.
Jag arbetar nu på ett kontor och sitter framför en liten bärbar dator, kan det vara denna som orsakar detta tror du eller kan man bli så överkänslig mot pappers dammet som finns runt mig?
Snälla Ni, har Ni något bra råd vad jag skall göra och vilka salver som kan tänkas hjälpa mig.

Din beskrivning passar in på atopiskt eksem, tycker jag. Har du någon gång tidigare i livet haft eksem i ansikte eller böjveck, astma eller hösnuva?
Kring ögonlock bör man under längre tid ej använda starkare kortison än just Ficortril.

Typiskt för atopiskt eksem är också just eksem kring läppar och i mungipor. I hårbotten och kring mun och mungipor kanske 1% hydrokortison-kräm skulle hjälpa bättre. Sol borde ge förbättring. Om man har ett eksem eller annan hudsjukdom såsom rosacea i ansiktet anser man idag att långvarigt arbete framför dator kan ge försämring men ej utlösa hudsjukdom.
Läs mer om atopiskt eksem och dess behandling på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: