Ange ditt sökord

Annons:

Eksem runt ögonen

Jag har sedan barnsben haft en mycket torr hy och även böjveckseksem. När jag kom in i tonåren så svullnade mina ögon ofta upp ibland till små pingisbollar, samt att de var röda.
Efter olika diagnoser så är jag inte allergisk mot något, som de kan se.
Nu har det kommit tillbaks igen, runt ögonen. Det blir som röda, lite torra påsar under ögonen. Jag fick en salva som heter Terracortril med Polymyxin. Denna fick jag när jag var ung men nu fungerar den inte.
Jag är fortfarande torr och vill gärna klia på de torra områdena.
Är gravid just nu och förstår att det kanske gör saken värre men vad ska jag ta mig till? Känner mig psykiskt dålig eftersom folk tittar och komma till en hudspecialist är ju jättesvårt.

Hej!
Ögonlockseksem kan vara den vuxne atopikerns eksem och ses alltså ganska ofta hos dem som tidigare haft eksem i böjveck tex. Den salva du nämner är dels svag, dels innehåller den antibiotika vilket endast ska användas kortare perioder. Du bör kunna använda lite starkare medel i samråd med din husläkare, som också bör utfärda en remiss till hudspecialist för ögonlockseksemen. I utredning av dessa ingår ofta sk lapptest som görs vid hudkliniker.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: