Ange ditt sökord

Annons:

Eksem runt ögon

Fick eksem, mestadels runt ögonen, för 2 månader sedan och det blev värre o värre med klåda, rinnande och röda ögon både i och runt ögonen. På mornarna får jag inte upp ögonen för det är kladdigt. Har fått cortisontabletter, cortisonsalvor, antibiotikadroppar, antibiotikasalva, pencillin i olika omgångar. Läkarna trodde bla att jag hade en ögoninflammation, det började bli bättre efter kuren med cortisontabletterna sen var jag ute o åkte båt (det blåste kraftigt och drog) så det blev bara efter nån timme sämre igen, tillbaks till läkaren alltså o då fick jag demovat som jag smörjde i 3 dagar och fortsatte sen med Licoid? i några dar, blev bättre men sen sämre igen. Har även lite eksem runt munnen, på händer, i nacke o underarmar. Har haft problem med eksem när jag var riktigt liten och sedan i 20-25 års åldern, är allergisk vad jag vet mot vissa pälsdjur och har vissa år problem med lövsprickningen. Väntar nu på en remiss till hudpecialist men det tar flera veckor. Har nu själv provat utesluta både gluten o laktos och tycker att det blivit lite bättre redan efter 2 dagar. Kan det visa sig som eksem om man inte tål det?
Isåfall kan det bli bättre så fort?
Har även problem med svullen mage då o då.
Vore väldigt tacksam för svar!

Hej,
bra att du fått en remiss till hudspecialist. Om du verkligen fått Dermovat till behandling så bör du genast sluta med den, den är alldeles för stark för behandling kring ögonen och det gäller även Locoid under längre tid. Det är mindre troligt att dina besvär har med gluten och/eller laktos att göra. Eftersom du är atopiker, så är ögonlockseksemet sannolikt relaterat till det (ögonlockseksem är en vanlig form av atopiskt eksem hos vuxna).
Fortsätt med hydrokortison (receptfri) och vänta på tiden hos specialist.
FN

Läs om allergiska besvär på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!