Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på smalbenen

Kan mitt eksem bero på torr hud efter vintern?
Jag har nu haft eksem i ca 1 månad och jag smörjer in benen/eksemen med Mildison Lipid 1% kräm (1 vecka) samt med andra hudkrämer. Min eksem verkar inte bli värre, men det förbättras inte heller. Färgen på eksemen är mycket röd, om jag kollar på nära håll ser det ut som om det på ytan av eksemen är "hålig /sprucken" alltså huden är inte jämn hy, mer fjällig fast inte vit. Övriga delar på benen är inte torr, eksemen kliar inte heller. Nu undrar jag hur jag får bort detta eksem? Kan det röra sig om vinterhy, eller kan detta ha att göra något med att jag har haft "dålig" mage i ett par månader, lös/hård avföring. Jag vill också nämna att jag har haft mycket torr hårbotten i månader.

Hej!
Det första man behöver göra nu är att ställa diagnosen. Det framgår inte om du haft eksem tidigare, om du har allergier, släktingar med allergier/eksem eller andra faktorer som stämmer med atopiskt eksem. Det du beskriver kan också vara psoriasis. Föreslår att du söker din vårdcentral för bedömning, eventuellt för remiss till hudspecialist. Kanske är de kortisonpreparat du använt för svaga i det här fallet. Att dina problem med magen skulle hänga ihop med detta är mindre troligt, däremot bör du ju ta upp även dessa problem med husläkaren!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!