Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på skinkorna

Hej!

Jag har haft atopiskt eksem sedan jag var barn (är nu 28 år) och det har suttit på flera olika ställen. De senaste två åren har det suttit på skinkorna (både PÅ skinkorna och en bit in i vecket), men för ett halvår sedan började jag använda en hudlotion med Aloe Vera som jag köpte i en hälsokostaffär och då försvann allt eksem! Lycka! Till saken hör också att jag då hade ett väldigt aktivt jobb där jag nästan aldrig satt ner. Nu har jag nytt jobb sedan tre månader (ett mycket stillasittande sådant) och eksemet kom tillbaka som ett brev på posten. Trots att jag hela tiden har använt samma Aloe Vera-kräm. Jag vet inte vad jag ska göra. Det verkar inte som hydrokortisonkrämerna hjälper (även starkare). Jag läste i ett annat inlägg att svampdödande kräm i kombination med kortison kan hjälpa. Jag vill inte heller använda kortison för mycket eftersom huden inte mår bra av det. Kan verkligen mitt stillasittande jobb ha orsakat att eksemet kommit tillbaka? Har ni några råd? Jag läste om en ny behandling – Protopic – när är den på marknaden? Tack för svar!

Hej! Svampdödande kräm i kombination med hydrokortison, kan ibland användas för lindriga former av eksem i ansikte och på hals. För det du berättar om är det inte troligt att det är effektivt.
Protopic har funnits mer än ett år, och förskrivs av hudspecialister mot ganska svåra former av atopiskt eksem. För din del skulle man nog först pröva så kallad grupp III-steroid dvs en starkare kortisonsalva, tex Elocon, som endast kan köpas på recept. Man kan också kombinera med ljusbehandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: