Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på låren vid bad i badhus

Min son som är 9 år åker varje vecka med klassen för att simträna och det har nu visat sig att han får sådana hemska röda utslag på båda låren. De svider och kliar. Är det verkligen lämpligt att bada i klorvatten om det blir så här varje gång. Vad kan man avhjälpa det med tror du? Har köpt Miniderm, som jag fick tips om hos apoteket. Men kan det finnas något mer som vi kan göra?

Hej!
Det låter mest som eksem. Bad i klorvatten brukar kunna vara ett problem med den torra hud som man ofta har vid atopiskt eksem. Mjukgörande (miniderm) är sannolikt inte tillräckligt, utan här behövs kortisonkräm för att ta bort reaktionen. Börja med receptfri hydrokortisonsalva från Apoteket. Även när de röda prickarna är borta, kan man förebygga dem genom att flitigt använda mjukgörare, tex smörja in på morgonen de dagar barnen ska bada!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!