Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på händer

Hej.
Jag har en dotter på 5 år som alltid har haft torr hud. Till och från har hon böjveckseksem som vi då behandlar med kortisonsalva framgångsrikt. Vi har aldrig sökt för detta efersom det har fungerat att bara smörja. Men nu har hon extremt torr hud på ovansidan av sina händer. Till och från så har huden spruckit så den har börjat blöda. Vi har testat diverse salvor, men inget verkar fungera. Hon får inte använda tvål har vi sagt och inte heller gå utan vantar nu när det var kallt. Vad skall man göra?
Hälsn. Filippas mamma.

Hej!
Det låter som atopiskt eksem, och lokalisation på händerna yttrar sig ofta som en väldigt torr och sprickande hud. Det framgår inte vilka salvor som prövats. I det här fallet kan man nog komma långt med mjukgörande i kombination med en lite starkare kortisonsalva enligt ett nedtrappningsschema. Sådana salvor är receptbelagda, så ni bör söka upp husläkaren för hjälp med detta, ev remiss till hudspecialist.
Att minimera tvålanvändandet och hålla händerna varma är kloka åtgärder som bidrar till föräbttring när hon fått riktiga läkemedel.
FN

Se även:
Vanliga frågor och svar om handeksem.
Handeksem i dermatologens patientinformation.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!