Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på fingrarna

Jag är en kvinna på 51+, och har problem med eksem på fingret. Har även besvär på insidan av foten, jag tycker det också liknar eksem. Jag är ialla fall nickelallergisk,för jag tål inte vissa halsband,utan får utslag ibland. Dessa eksem jag har,kliar så fruktansvärt. Jag tycker inte receptfria kortisonkrämer hjälper alls. Vad ska jag göra,för att få bort dessa eksem? Ju mer jag kliar,värre blir det,tycker jag. Hjälp.....

Hej!
Handeksem är besvärligt, och kan ofta förvärras av nickelallergi. Receptfria kortisonkrämer är i regel för milda. Man behöver behandla med en kombination av mjukgörare, hudskydd och stark kortison som hudläkare kan skriva ut. Kanske bör man också testa om du är kontaktallergisk mot något annat ämne, detta görs vid hudklinik genom sk lapptest.Sök husläkare, och få eventuellt remiss till hduspecialist!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!