Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på fingrarna

Jag är en kvinna på 51+, och har problem med eksem på fingret. Har även besvär på insidan av foten, jag tycker det också liknar eksem. Jag är ialla fall nickelallergisk,för jag tål inte vissa halsband,utan får utslag ibland. Dessa eksem jag har,kliar så fruktansvärt. Jag tycker inte receptfria kortisonkrämer hjälper alls. Vad ska jag göra,för att få bort dessa eksem? Ju mer jag kliar,värre blir det,tycker jag. Hjälp…..

Hej!
Handeksem är besvärligt, och kan ofta förvärras av nickelallergi. Receptfria kortisonkrämer är i regel för milda. Man behöver behandla med en kombination av mjukgörare, hudskydd och stark kortison som hudläkare kan skriva ut. Kanske bör man också testa om du är kontaktallergisk mot något annat ämne, detta görs vid hudklinik genom sk lapptest.Sök husläkare, och få eventuellt remiss till hduspecialist!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: