Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på fingertopparna och uppspräckta fingrar

Jag har ett besvärligt eksem på mina fingrar året runt. Eksemet har fått mina naglar att växa ojämnt. Jag använder Elocon 0,1% salva mot eksemet och det hjälper, men bara under en viss period sen kommer det igen. Uppspräckta fingrar får jag bara när det är kallt, under hösten och vintern. Då använder jag en handsalva i pumpflaska. Finns det någon produkt som kan få detta att sluta?

Ibland brukar man prata om atopiska vinterhänder/vinterfötter, som just beskriver den torra och spruckna huden vintertid. Beror till stor det på själva kylan vintertid kombinerat med den relativt sett torrare luften just under vintern. Har man en eksemretning kan Elocon vara bra, annars bäst att använda rikligt med feta krämer/salvor modell Repair eller Ceridal från Apoteket. Fingertopparna kan bli lite känsliga om Du använder för mycket kortison uner lång tid. Pröva mer mjukkrämer.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!