Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på fötterna

Hej.
Jag har haft problem med eksem på ovansidan av fötterna i flera år. Det ser hemskt ut. Kortison har inte hjälpt ett dugg. Det kliar mest på sommaren då det är varmt väder. Jag kliar så mycket ibland att det blöder och blir sår. Hur kan jag bli av med detta?
Tacksam för svar.

Hej!
Först måste du få en diagnos vilken typ av eksem det rör sig om. Det framgår inte om du tidigare haft böjveckseksem tex. Det låter i första hand som sk neurodermit (se dermatologens patientinformation om det kan stämma) och dessa kan vara envisa och svårbehandlade. Det brukar dock fungera med en kortare tids användning av mycket stark kortison under en gummiplatta som får sitta på i ca en vecka. Därefter kortisoninsmörjning enligt ett nedtrappningsschema i ca 6-8 veckor. En hudspecialist kan hjälpa med detta, de flesta hudspecialister behöver remiss från husläkaren så du bör söka vårdcentral först.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!