Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på bröstvårtorna vid amning

Hej!
Då jag ammade mitt första barn fick jag efter 9 månaders amning stora eksem som kliade och blödde runt bröstvårtorna. Detta ledde till att jag slutade amma när barnet var drygt tio månader, vilket jag kände var för tidigt att sluta eftersom det i övrigt funkade jättebra med amningen.
Jag fick efter amningsperioden Elocon utskrivet och fick bukt med eksemet. Jag har fortsatt smörja då och då och hållt det "i schack".
Nu ammar jag barn nummer två och smörjer ca en gång i veckan med Elocon då jag märker att det annars börjar klia och eksemet kommer tillbaka. Jag smörjer efter jag ammat på bröstet och tvättar sedan av det insmoda bröstet innan nästa amning. Barnet är snart 3 månader gammalt.
Är det någon fara för barnet med kortisonbehandling av eksemen?? Jag vill inte sluta amma!

Hej!
Det låter som om du med en försiktig behandling lyckas klara av detta ganska vanliga och besvärliga problem. Det går bra att göra som du gör, tvätta inte för ivrigt bara för då ökar ju nötningen på huden och det är den som ger upphov till eksemen. Om kortisonet har torkat in i huden så anses det inte finnas någon skaderisk för barnet. Några biverkningsrapporter har jag inte funnit.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!