Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på benet?

Hej! Det är så att jag en längre tid (sedan i vintras) har haft som eksem på smalbenet. Det är torrt, kliar och varken kortisonsalva (Mildison Elocon) eller svampsalva daktacort) hjälper. Har haft böjveckseksem sedan födsel, men det här på benet får jag helt enkelt inte bort. Vad ska jag göra? Var hos en distriktsköterska idag och hon sa att jag måste gå till en läkare. Jag jag gå till min vårdcentral eller till en hudspecialist? Vet du vad det kan tänkas vara? Först var det en fläck mitt på smalbenet, sedan blev det en till. Dessa fläckar fick jag bort. Är bara lite missfärgade efter Eloconen. Men sedan dök det upp 2 fläckar på sidan av samma ben och dessa har jag haft i över ett halvår utan att få bukt med. Det blir nästan värre av kortison. Svampsalvan hjälpte lite men jag vågar inte använda den mer än 2 veckor i sträck. Eksemfläckarna är ungefär lika stora som en femkrona. Vad tror du? Jag smörjer dessutom in mig med mjukgörande flera gånger om dagen. Tack på förhand!

Svar till Anna.
Det är ju svårt att säga vad detta är. Det som ligger närmast till hands är ändå att det är symtom på ditt böjveckseksem. Man kan ha så kallade nummulära eksemfläckar vid atopiskt eksem som just är torra, fjällande kliande mynt-formade fläckar. En väl känd erfarenhet är att eksem på benen tar lång tid att läka. Blev några fläckar bra på Elocon och nya kommit? I så fall hjälpte ju behandlingen. Daktocort är en hydrokortison som du mycket väl kan använda längre tid än 2 veckor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 augusti, 2002 Publicerad: 28 augusti, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: