Ange ditt sökord

Annons:

eksem på barn

Hej!

Min son har någon form av eksem på ena kinden, mellan ögonen, på baksidan av överarmarna och på baksidan av vadorna. Samtliga har storleken ung av en 50-öring och är lite knottriga och röda. De verkar klia i “omgångar”. Allmänläkaren vi träffade sa att han trodde det var svamp, men jag tycker inte att svampsalva har givit någon effekt. Vad tror du?

Svar till signaturen side
Det finns flera olika hudsjukdomar detta kan vara. Psoriasis hos barn kliar ofta, sitter ofta i ansiktet och kan stämma på din beskrivng. Böjveckseksem (atopiskt eksem) kan ibland ha nummulära(=50öringsstora) utslag med denna lokalisation. Utbredd keratosis pilaris har just denna utbredning baksida överarmar, underben och kinder. Svamp är mindre sannolikt då en smittsam hudsvamp sällan sitter symmetriskt på kroppen utan utgår från det område på kroppen där kontakten med ex husdjuret som gett smittan varit mest långvarig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 16 maj, 2002 Publicerad: 16 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: