Ange ditt sökord

Annons:

Eksem (?) på baksidan av låren samt mellan skinkorna

Hej! Min syster är 16 år och har fått nåt slags eksem tror vi. Det började mellan skinkorna sedan några på baksidan av låren och nu även ett par fläckar i ansiktet.

Det är som blåsor och en del med vätska i. De kliar och svider ibland. Hon har fått kortisonsalva och smörjt i 2 dagar. Vad kommer dessa eksem från? Kan det vara vattnet i sjön? Någon speciell matprodukt? Solen? Hon har aldrig haft eksem förut, kommer detta att komma tillbaka eller kan man ha det bara en gång. Hur sprider dessa sår/blåsor sig? Hur lång tid brukar det ta med kortison för att få bort dem? Smittar det vid toalettbesök?
Tacksam för svar
/Stina

Hej!
Vad eksemet kommer sig av är svårt att bedöma, av de saker du särskilt frågar om är det troligare att något utifrån kommande, tex sjövatten, bidrar till uppkomst/försämring av eksem. Knappast solen eftersom det börjat där solen inte kommer åt så bra. Om det är ett infekterat eksem (med bakterier) så smittar det mest via handkontakt och tex använda handdukar, men toalettsitsen är också tänkbart. Om inte enbart kortison hjälper får man kanske lägga till antibiotikatabletter, hör med behandlande läkaren isåfall!
fn

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!