Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på armbågar och händer

Hej! Jag är 29 år och har sedan 1-2 veckor fått problem med eksem mellan ett par fingrar, i nacken och på båda mina armbågar. Misstänkte först att utslagen på armbågarna rörde sig om psoriasis p.g.a. dess placering, men har svag klåda och ingen fjällning/avflagning av huden, endast upphöjd rodnad något större än en 5-krona. Har även enstaka prickar av samma slag runt knogarna. Eksemet mellan fingrarna är torrare med små vätskande blåsor. Jag har mild nickelallergi, men områdena där jag nu har utslag har ej utsatts för detta. Nickelallergin brukar även ge kraftigare klåda än de utslag jag nämnt ovan. Har inte haft problem med eksem tidigare (förutom nickelallergin), har heller inte psoriasis i familjen/släkten. Rekomenderar ni någon behandling annat än mjukgörande kräm eller är det bäst att låta en läkare titta på det innan? Vad kan det vara för typ av utslag?

Hej!
Du beskriver verkligen dina hudförändringar väl! det låter på beskrivningen mer som ett eksem än som psoriasis, precis som du påpekar bör det finnas fjällning vid psoriasis, och blåsor mellan fingrarna är inte typiskt för psoriasis. Klia lite kan båda göra, men det är oftast en gradskillnad så att eksemet kliar mer. Om man är nickelallergisk och har fått eksem på grund av det på någon plats där man varit i kontakt med nickel, så kan eksemet sedan sprida sig även till andra platser än kontaktytan.
Föreslår behandling med receptfri
kortisonsalva och
mjukgörande under ett par veckor, blir det inte bra får du söka läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: