Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på armarna och benen

Hejsan, jag har haft nån slags eksem på armar och ben ett vädigt långt tag. Säkert från 13 års åldern till idag, 18. Dom går inte bort med salvor. Jag var hos skolsyster och frågade, hon gav mej 1% Hydrokortison och sa att det skulle funka. Men det gjorde det inte. Det är väldigt “obekvämt” att ha dom, för dom är fula på somrarna när man går i kortbyxor och korttröja. Dom kliar inte heller. Dom är som ljusbruna (inte födelsemärken) på min rosa hud. Jag tänkte om man solar bort dom så att huden får ungefär samma färg, men jag vet inte hur det blir när pigmentet försvinner.
Och sedan, kan det vara allergi? Men jag tror inte det eftersom det inte kliar.
/Mvh Marcus.

Detta med fläckar på armar och ben kan vara lite olika sjukdomar. Precis som Du skriver brukar just klådan vara mycket typisk ifall det är allergiska besvär eller eksem. Vanlig Hydrokortisonkräm kan ha effekt, men bäst mot eksem och har Du inte fått effekt så stärker det misstanken att Dina besvär inte är eksemartade.
Lite svårt att säga vad Du har, så jag skulle nog föreslå att Du beställer en tid på vårdcentralen/husläkaren så får han/hon göra en bedömning och hjälpa Dig men nån bättre behandling.
Lycka till.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: