Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på armarna och benen

Hejsan, jag har haft nån slags eksem på armar och ben ett vädigt långt tag. Säkert från 13 års åldern till idag, 18. Dom går inte bort med salvor. Jag var hos skolsyster och frågade, hon gav mej 1% Hydrokortison och sa att det skulle funka. Men det gjorde det inte. Det är väldigt "obekvämt" att ha dom, för dom är fula på somrarna när man går i kortbyxor och korttröja. Dom kliar inte heller. Dom är som ljusbruna (inte födelsemärken) på min rosa hud. Jag tänkte om man solar bort dom så att huden får ungefär samma färg, men jag vet inte hur det blir när pigmentet försvinner.
Och sedan, kan det vara allergi? Men jag tror inte det eftersom det inte kliar.
/Mvh Marcus.

Detta med fläckar på armar och ben kan vara lite olika sjukdomar. Precis som Du skriver brukar just klådan vara mycket typisk ifall det är allergiska besvär eller eksem. Vanlig Hydrokortisonkräm kan ha effekt, men bäst mot eksem och har Du inte fått effekt så stärker det misstanken att Dina besvär inte är eksemartade.
Lite svårt att säga vad Du har, så jag skulle nog föreslå att Du beställer en tid på vårdcentralen/husläkaren så får han/hon göra en bedömning och hjälpa Dig men nån bättre behandling.
Lycka till.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!