Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på överkroppen

Hej
Jag fick för ca en vecka sen en röd torr fläck på ryggen. Strax efteråt fick jag röda prickar ca 0,5cm i diameter på ryggen, magen och sidorna. Nu efter några dagar har de blivit fler och större. På hela överkroppen finns nu fullt med prickar också på benen finns några.
De börjar nu bli lite torra och är riktigt röda. De har inte kliat och det är inte som blåsor.
Jag hade liknande för några år sen och var då till doktorn och visade. Han sade att det inte var nåt farligt men jag minns tyvärr inte vad det var som jag hade då. Kan det vara nån allergi eller nåt? Vi har just skaffat hund och jag hoppas verkligen att det inte är hundallergi. Snälla hjälp mig om ni kan.

Uppblossande utslag på kroppen kan naturligtvis bero på olika orsaker. På Din berättelse att döma med först en större "fläck" som efterföljs av många små som sitter främst på bålen och bara nån enstaka på armar o ben, skulle det mycket väl kunna vara Pityriasis rosea. Du ska i så fall inte få några utslag på underarmar, händer och fötter. Man tror detta beror på en virusinfektion, som gett utslagen. Vanligare höst och vår. Går över spontant på 6-8 veckor. Stämmer det med beskrivningen är det bara att vänta ut det hela, men har Du även andra besvär förutom utslagen (feber, lymfkörtelsvullnad el dyl) bör Du låta Din distriktsläkare ta en titt
/Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!