Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och miljöbyte

Jag har atopiskt eksem och har väldiga besvär under vintern. Håller mig helst inne för att slippa visa mig. Men nu undrar jag om mina eksem kan förvärras om jag flyttar?
Jag vill flytta till Sthlm men oroar mig för att en ny miljö ska förvärra mina besvär.

Hej!
Det framgår inte var du bor nu? men det är svårt att förutspå några skillnader mellan eksemet svårighetsgrad i olika delar av Sverige.
Torrt, kallt klimat med mycket inomhusvistele brukar generellt vara sämre än varmt och fuktigt med mycket utevistelse. Men många andra faktorer spelar roll: Vad ska du göra, hur mycket kommer du att svettas, vilka kläder kommer du att bära, kommer du att vara mycket stressad? kommer du att ändra sömnvanor? etc.
Det kan vara lika troligt att du känner stress av miljöskäl om du inte trivs där du är, och att detta försämrar dina eksem mer! Svaret går inte att hålla mer specifikt utan svaret på frågan får du av att pröva, lycka till!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!