Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och miljöbyte

Jag har atopiskt eksem och har väldiga besvär under vintern. Håller mig helst inne för att slippa visa mig. Men nu undrar jag om mina eksem kan förvärras om jag flyttar?
Jag vill flytta till Sthlm men oroar mig för att en ny miljö ska förvärra mina besvär.

Hej!
Det framgår inte var du bor nu? men det är svårt att förutspå några skillnader mellan eksemet svårighetsgrad i olika delar av Sverige.
Torrt, kallt klimat med mycket inomhusvistele brukar generellt vara sämre än varmt och fuktigt med mycket utevistelse. Men många andra faktorer spelar roll: Vad ska du göra, hur mycket kommer du att svettas, vilka kläder kommer du att bära, kommer du att vara mycket stressad? kommer du att ändra sömnvanor? etc.
Det kan vara lika troligt att du känner stress av miljöskäl om du inte trivs där du är, och att detta försämrar dina eksem mer! Svaret går inte att hålla mer specifikt utan svaret på frågan får du av att pröva, lycka till!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: