Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i armhålan

Hej!
Jag har sedan ett par månader haft något som likar eksem i min högra armhåla. Det ser brunfläckigt ut och kliar väldigt mycket, det finns även två små sår i mitten av armhålan. Först har jag trott att detta är något tillfälligt eftersom jag nästan aldrig lidigt av något liknanade, men nu för ett par dagar sedan så upptäckte jag också något som jag tror är en knuta i armhålan och då blev jag förstås orolig.

Vad kan detta vara?

Eksem och klåda kan man få i hudvecken, och ibland blir det infekterat med jästsvamp eller bakterier. Detta kan förvärra eksemet och göra att det inte går över. Får man dessutom sårbildningar, aktiveras gärna den närmaste lymfkörtelstationen och körtlarna i ärmhålan svullnar upp. Skulle det vara så enkelt, skulle Du kunna pröva Daktacortkräm från Apoteket och smörja 2 gånger/dag i en vecka. Blir Du inte bättre och svullnaden kvarstår i körtlarna ska Du söka Dig till husläkaren/vårdcentralen för en bedömning.

/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!