Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i armhålan

Hej!
Jag har sedan ett par månader haft något som likar eksem i min högra armhåla. Det ser brunfläckigt ut och kliar väldigt mycket, det finns även två små sår i mitten av armhålan. Först har jag trott att detta är något tillfälligt eftersom jag nästan aldrig lidigt av något liknanade, men nu för ett par dagar sedan så upptäckte jag också något som jag tror är en knuta i armhålan och då blev jag förstås orolig.

Vad kan detta vara?

Eksem och klåda kan man få i hudvecken, och ibland blir det infekterat med jästsvamp eller bakterier. Detta kan förvärra eksemet och göra att det inte går över. Får man dessutom sårbildningar, aktiveras gärna den närmaste lymfkörtelstationen och körtlarna i ärmhålan svullnar upp. Skulle det vara så enkelt, skulle Du kunna pröva Daktacortkräm från Apoteket och smörja 2 gånger/dag i en vecka. Blir Du inte bättre och svullnaden kvarstår i körtlarna ska Du söka Dig till husläkaren/vårdcentralen för en bedömning.

/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: