Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i ansikte, klåda i hårbotten

Min tvååriga dotter har haft eksem på kinder, hals, nacke och på ovansidan av ena handen mer eller mindre hela tiden sen hon bara var några månader gammal. Detta försöker vi hålla efter så gott det går med essex kräm och hydrocortisonsalva men nu har hon börjat klia sig i hårbotten av och till också, ffa när hon har badat.
Vi badar henne inte mer än vad som är nödvändigt och tvättar håret med barnängens parfymfria barnschampo en gång/vecka och sköljer endast håret om hon badar fler gånger. Jag har inte lyckats se nåt eksem i hårbotten så hon kanske bara är torr.
Undrar om det finns nåt speciellt schampo man kan använda för detta. Helst nåt som inte gör att håret ser fett ut efteråt.

Hej!
Det är troligt att din dotter har atopiskt eksem. Ni sköter huden bra med mjukgörande och inte överdrivet badande. kanske behövs även mild kortisonbehandling i perioder i hårbotten. En barnläkare kan titta och ge råd. Det är viktigt för nattsömnen att det inte kliar, så det låter som att hon behöver behandlas lite mer "intensivt" alltså ev med receptbelagt preparat.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: