Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i ögonbrynen

Hej

Jag har sebboriskt eksem/mjäll i hårbotten, ögonbryn och i skäggväxten. I ögonbrynen så lyckas jag dock inte behandla problemen bra, jag får en beläggning som även gör att hårstrån ramlar av, de växer bara delvis ut igen. Använder Fungoral och Sevorex (växelvis i olika perioder) ca 2 gånger i veckan i hårbotten och ögonbrynen. Betnovat i hårbotten ca 2 gånger i veckan. Uniderm lösning i ögonbrynen 2 gånger per dag. Provat daktacort i ögonbrynen men upplevde nästan sämre resultat. Röker ej och äter fettsnål kost.

Gör jag något fel? Finns det några andra preparat till ögonbrynen som är lämpliga (provat daktacort i ögonbrynen utan framgång)? Finns det något preparat som kan lösa upp beläggningen/mjällen i ögonbrynen så man sliper peta bort dem?
Finns det preparat som gör att håret kan växa ut igen?

Tack på förhand.
Niklas

Hej! Det är helt rätt att all behandling av fjällande hudsjukdomar såsom psoriasis och seborroiskt eksem, måste börja med avfjällning. Måste man peta bort fjäll, blir hudinflammationen och symtomen värre. Du bör sätta på salicylinnehållande salva eller kräm tex salyvase (salicylvaselin), under några timmar. Därefter är det lättare att få bort fjällen. Sen behövs det nog lite starkare kortisonlösning under en kortare behandlingsperiod. Huden under ögonbrynen liknar därvidlag mer hårbotten än ansiktshud, och i sådana fall får man använda Betnovat eller liknande stark kortison med försiktighet. Rådgör med din läkare så att du får rätt medel utskrivet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: