Ange ditt sökord

Annons:

Eksem hos 3-månaders bebis

Hej!
Min 3månaders pojke har haft problem med huden sedan födseln. Redan efter att han var 1 vecka gammal fjällade han på magen. Sedan fick han utslag i ansiktet och i hårbotten och nacke. Jag antog att det var s.k. hormonplitar och skorv. Utslagen i ansiktet försvann efter att han var ca 2 månader, men eksemet i hårbotten och nacke har fortsatt. Dessutom har han eksem på bröst, mage och hals. Han kan även vara röd i lårvecket och mer sällan i armvecken. Har behandlat med hydrokortison 1% först två ggr om dagen i fem dagar och sedan glesare. Eksemet kom tillbaks direkt vid utglesningen, vilket gjorde att jag blev ordinerad att använda hydrokortionkrämen i en vecka två ggr om dgaen och sedan glesare i en vecka. Nu har han varit utan kortison i 4 dagar och röda prickar har uppstått på hals och bröst igen. För behandling av hårbotten och nacke skrev BVC sköterskan ut Locoid Crelolösning som han för närvarande behandlas med. Vad ska jag göra med eksemet på bröstet och halsen? Ska jag behandla med hydrokortisonkrämen igen eller ska jag be om en starkare kortisonkräm? Hur måga dagar ska jag behandla med Locoid Crelolösning efter att han blev besvärsfri? Vad har han för någon typ av eksem? Alla som jag varit i kontakt med säger olika.

Hej! Ditt barn har eksem sedan födseln. Den troligaste orsaken är sk atopiskt eksem. Det är vanligt att atopiskt eksem visar sig under det första levnadsåret, mer eller mindre uttalat. I det här fallet har inte milda och medelstarka kortisonpreparat haft mer än tillfällig effekt. Jag tycker att du ska be om remiss till hudläkare för en första bedömning. Ibland kan det behövas sk kalibad, och du behöver förutom bedömning och diagnos, också lära dig om eksem och insmörjning, mjukgörande behandling mm.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: