Ange ditt sökord

Annons:

Eksem hos 3-månaders bebis

Hej!
Min 3månaders pojke har haft problem med huden sedan födseln. Redan efter att han var 1 vecka gammal fjällade han på magen. Sedan fick han utslag i ansiktet och i hårbotten och nacke. Jag antog att det var s.k. hormonplitar och skorv. Utslagen i ansiktet försvann efter att han var ca 2 månader, men eksemet i hårbotten och nacke har fortsatt. Dessutom har han eksem på bröst, mage och hals. Han kan även vara röd i lårvecket och mer sällan i armvecken. Har behandlat med hydrokortison 1% först två ggr om dagen i fem dagar och sedan glesare. Eksemet kom tillbaks direkt vid utglesningen, vilket gjorde att jag blev ordinerad att använda hydrokortionkrämen i en vecka två ggr om dgaen och sedan glesare i en vecka. Nu har han varit utan kortison i 4 dagar och röda prickar har uppstått på hals och bröst igen. För behandling av hårbotten och nacke skrev BVC sköterskan ut Locoid Crelolösning som han för närvarande behandlas med. Vad ska jag göra med eksemet på bröstet och halsen? Ska jag behandla med hydrokortisonkrämen igen eller ska jag be om en starkare kortisonkräm? Hur måga dagar ska jag behandla med Locoid Crelolösning efter att han blev besvärsfri? Vad har han för någon typ av eksem? Alla som jag varit i kontakt med säger olika.

Hej! Ditt barn har eksem sedan födseln. Den troligaste orsaken är sk atopiskt eksem. Det är vanligt att atopiskt eksem visar sig under det första levnadsåret, mer eller mindre uttalat. I det här fallet har inte milda och medelstarka kortisonpreparat haft mer än tillfällig effekt. Jag tycker att du ska be om remiss till hudläkare för en första bedömning. Ibland kan det behövas sk kalibad, och du behöver förutom bedömning och diagnos, också lära dig om eksem och insmörjning, mjukgörande behandling mm.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!