Ange ditt sökord

Annons:

Eksem eller nässelutslag?

Jag har en son på 11 månader som ibland får prickar/fläckar lite överallt på kroppen. Han fick det första gången vid 4 månaders ålder och var då mycket prickig och torrfnasig. Efter det så har vi smort honom morgon och kväll med Miniderm och behandlat eventuella utbrott av prickar med Mildison. Han har varit jättefin i huden ända tills nyligen då han plötsligt har fått prickar (små, små upphöjda och svagt rodnade) och större fläckar med tätt liggande prickar. Han är inte direkt torr i huden och han verkar inte ha någon klåda – det har han aldrig haft (han kliar sig inte på fläckarna). De områden som är värst drabbade är knävecken, armbågarna, insidan av överarmarna och ryggen. Vi har inte ändrat något i hans kost och vi kan inte komma på varför det har blivit värre. Jag har läst en hel del om eksem och kan inte riktigt känna igen alla symptom, tex stark klåda. Kan små barn ha eksem/nässelutslag utan klåda? Är detta något annat? Tycker inte att bvc har hjälpt oss, dom säger bara att vi ska fortsätta smörja. Är det så? Ska jag fortsätta att behandla som vi har gjort?

Mycket tacksam för svar!

mvh Sofia Elliot – Caspers Mamma.

Hej! Eftersom din pojke har haft prickar så länge och du har behandlat med allt du kan göra själv, är det dags att be BVC om kontakt med läkare för diagnos. Eksem är ju vanligast och på det sättet troligast, och det är inte alltid så tydligt om riktigt små barn har klåda. Nässelutslag flyttar på sig inom 24 timmar och blir aldrig torrfnasiga.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 13 juni, 2004 Publicerad: 13 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: