Ange ditt sökord

Annons:

Eksem eller nässelutslag?

Jag har en son på 11 månader som ibland får prickar/fläckar lite överallt på kroppen. Han fick det första gången vid 4 månaders ålder och var då mycket prickig och torrfnasig. Efter det så har vi smort honom morgon och kväll med Miniderm och behandlat eventuella utbrott av prickar med Mildison. Han har varit jättefin i huden ända tills nyligen då han plötsligt har fått prickar (små, små upphöjda och svagt rodnade) och större fläckar med tätt liggande prickar. Han är inte direkt torr i huden och han verkar inte ha någon klåda - det har han aldrig haft (han kliar sig inte på fläckarna). De områden som är värst drabbade är knävecken, armbågarna, insidan av överarmarna och ryggen. Vi har inte ändrat något i hans kost och vi kan inte komma på varför det har blivit värre. Jag har läst en hel del om eksem och kan inte riktigt känna igen alla symptom, tex stark klåda. Kan små barn ha eksem/nässelutslag utan klåda? Är detta något annat? Tycker inte att bvc har hjälpt oss, dom säger bara att vi ska fortsätta smörja. Är det så? Ska jag fortsätta att behandla som vi har gjort?

Mycket tacksam för svar!

mvh Sofia Elliot - Caspers Mamma.

Hej! Eftersom din pojke har haft prickar så länge och du har behandlat med allt du kan göra själv, är det dags att be BVC om kontakt med läkare för diagnos. Eksem är ju vanligast och på det sättet troligast, och det är inte alltid så tydligt om riktigt små barn har klåda. Nässelutslag flyttar på sig inom 24 timmar och blir aldrig torrfnasiga.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!