Ange ditt sökord

Annons:

eksem överallt

Hej!
Hoppas du kan hjälpa mig. Jag har enligt min läkare atopiskt eksem och blir inte av med detta. Han har ordinerat mig, kortisonkrämer av alla dess slag och propyless, men det hjälper föga. Eksemen sitter på ryggen, magen, knävecken, fläckvis på armarna, insidan låren och halsen. Jag duschar två gånger i veckan, ljummet! Vad kan jag nu göra? Jag har även kommit på att material som ull och andra mycket varma material är hemska för mina eksem. Hjälp mig snälla!
Tack för fin hemsida och service!

Svar till signaturen Lotta
Om man har ett utbrett atopiskt eksem där lokalbehandling inte vill hjälpa riktigt, kan detta bero på att man har en infektion i huden med stafylococcer. Man kan då få en förbättring av antibiotika. Stark kortison ex Elocon under 1-2 veckor brukar nästan alltid ge en förbättring. Ljusbehandling med både UVA och UVB har också bra effekt på längre sikt. Sommar och sol brukar också ge förbättring. Tyvärr kan ju eksemt återkomma om man slutar med behandling. Så gott som alla med atopiskt eksem får klåda av ylle direkt mot huden. Bomull är bäst att ha närmast kroppen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 maj, 2002 Publicerad: 28 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: