Ange ditt sökord

Annons:

Eksem över hela benet

Hej.
Jag har eksem på baksidan av mitt högra ben från hälen ändå upp till rumpan. Hela baksidan av mitt ben är alldeles brunt (ja eksemen är bruna, inte röda) av eksemen som även kliar mycket. Och kliar jag så blir jag vit (uttorkad) på eksemen och det ramlar jättemycket hudceller. Jag har även mer hårväxt där eksem är.
Jag har haft dem så länge jag kan minnas och använt massa olika salvor men inga får bort eksemen, bara dämpar klådan. Har varit hos doktorn men de var en 6-8 år sedan och de visste inte vad det var utan skrev bara ut salva åt mig som inte hjälpte.
Jag skulle bli jätteglad om ni svarade.

Hej!
Du behöver mer aktiv hjälp med ditt eksem än du fått. Det framgår inte om du varit hos en hudspecialist, men det låter inte så. Hos en specialist bedömer man eksemet och om det INTE verkar vara den vanligaste formen, atopiskt eksem, så kan man provta det. Det finns också nyare mediciner för lokalbehandling. Så du bör ordna remiss till hudspecialist för att utreda och behandla ditt besvärliga eksem!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!