Ange ditt sökord

Annons:

Efterbehandling atopiskt eksem – figurer på handflata/-rygg

När det gäller efterbehandlingen av atopiskt eksem på händerna så är det som bekant viktigt att kortisonbehandlingen långsamt glesas ut för att undvika återfall.

Problemet är att efter en tids behandling så är det svårt att kunna urskilja alla områden som man började behandla. Då en del områden som svarat på behandlingen men forfarande behöver behandlas, inte längre är lätta att urskilja visuellt.

Jag söker därför efter figurer/skisser över handflata/-rygg där man i början av behandlingen kan markera vilka områden på händerna som är angripna och på så sätt säkerställa att man inte senare riskerar att missa att fullfölja den viktiga efterbehandlingen på vissa påverkade områden.

Var kan man hitta sådana skisser/figurer över vänster och höger handflata/-rygg, finns det någon bra websida eller bok?

Hej! Det är imponerande med din ambitiösa vilja att verkligen göra exakt rätt, och just den typen av idé har jag aldrig hört förut. Vi brukar inte ge ett sådant detaljerat råd, eftersom det knappast följs av så många. Men du har verkligen rätt i att det vid många hudsjukdomar är värdefullt att ha en skiss/bild över det området som behandlas. En modern digitalkamera skulle förstås lösa ditt problem...? Annars använder vi ofta plastfilm typ Gladpack, att rita ut sår tex under ett läkningsförlopp.
Sen måste man påpeka att upptaget in i kroppen av en kortisonsalva genom huden, är sämre i frisk hud, dvs även om du smörjer där inte det varit eksem, så ger det väldigt liten påverkan. Så du kan unna dig att vara lite mer "slarvig", om du inte önskar pröva ngt av dessa tips, någon websida vet jag ej i detta fall!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: