Ange ditt sökord

Annons:

Effektiv behandlingsplan gällande seborroriskt eksem

Hej!

Jag fick idag reda på att jag har seborroriskt eksem i ansikte och hårbotten. Jag har haft besvären i ca tre månader. Jag har rodnader och fjällning kring ögonbryn, panna, hårfäste samt kinder. Jag undrar vad du tycker att jag ska använda för behandling, vilken som är effektivast? När jag har tagit ett varmt bad så försvinner eksemet snabbt och är borta i ca två dagar fast det är ändå lite irriterat men sedan så återkommer besvären med fjällning och rodnad på ovanstående ställen (strävhet i ansiktet). Jag använder mjukgörande salva vilket mildrar besvären. Har också använt hydrokortison vilket jag inte tycker hjälper. Undrar också om du tror att jag alltid kommer att ha dessa besvär eller om jag kommer att ha besvären ett tag och att de sedan avklingar? Undrar också om stress kan inverka på sjukdomsbilden, tycker det blir värre i tentaperioder.

Jag har vid flera tidigare tillfällen skrivit utförligt om seborroiskt eksem och dess behandling här på hemsidan. Se dessa tidigare svar om seborroiskt eksem, läs också i dermatologens patientinformation om seborroiskt eksem här på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 januari, 2004 Publicerad: 21 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: