Ange ditt sökord

Annons:

Diffust håravfall

Hej

Jag har problem med diffust håravfall och har blivit diagnostiserad med lite för högt THS och har fått Levaxin. Jag är ändå lite osäker på om detta kan vara orsaken till mitt håravfall.

Jag har tappat hår i ca 14 månader, har tappat ca 50% av min hårvolym. Jag tappar både hår med hårroten kvar och jättekorta hårstrån utan hårrot. Jag har samtidigt under året fått mycket grå hårstrån, är det också en funktion av sköldkörteln? Jag har tagit Levaxin i ca 5 månader utan att se någon förändring i håravfallet.

Är 29 år, börjar bli desperat av håravfallet. Har även läst att vissa människor får komplettering till sin Levaxin med någon annnan medicin, kan det vara lösningen?

Jag har i dagarna även blivit diagnostiserad med måttliga cellförändringar i livmodertappen, kan detta påverka håravfall?

Hej!
Håravfall kan ses vid sköldkörtelrubbningar, och brukar normaliseras när sköldkörtelvärdena är återställda. Det kan mycket väl ta längre tid än ett halvår. Att håret ser gråare ur beror på att de gråa håren sitter kvar bättre, detta anses vara förklaringen till att håret kan "vitna över en natt" nämligen att vid vissa chocktillstånd skulle allt hår ramla av, utom det gråa.
Cellförändringarna kan knappast ha samband med håravfallet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: