Ange ditt sökord

Annons:

Differin, tidpunkt för insmörjning

Hej, jag har fått Differin kräm utskriven och på lappen står det att jag ska lägga på den på kvällen. Men spelar det någon roll om jag lägger på den på kvällen eller på morgonen? Jag använder för tillfället Differin på kvällen och Stioxyl på morgonen men önskar göra tvärtom, men hämmar det på något sätt effekten? Överallt där jag kollat på Differin står det att man ska ta på det på kvällen, men vilken betydelse kan det ha? Undrar också om det inte “smetas bort” på kvällen när jag ligger och gnider in huvudet i kudden lite grovt uttryckt. Tacksam för svar.

Hej! Att man skriver så, beror på att man vill att patienten ska undvika att gå ut i solen direkt efter applikation av krämen. Om man inte gör det, utan låter krämen torka in ordentligt, så spelar det ingen roll utan du väljer det du tycker är bäst!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: