Ange ditt sökord

Annons:

Det FINNS hjälp mot rodnad

Jag läste tidigare frågor och svar där det var en tjej som var väldigt trött på att hon alltid hade så röda och varma kinder och undrade om det fanns ngt att göra åt det.

Du svarade att det inte finns ngt att göra åt problemet, men jag skulle vilja påstå att du har fel: Jag har haft samma problem och fått INDERAL utskrivet av min hudläkare. Altså då en väldigt låg dos – endast 10 MG – och det har verkligen hjälpt! Jag har inte haft några som helst biverkningar eller problem.
Så jag tycker inte ni ska svara på frågor ni inte är helt säkra på, för jag kan tänka mig att den tjejen blev väldigt ledsen och frustrerad.
Det var väldigt onödigt gjort för det finns faktiskt hjälp!

Jag har i minst två tidigare frågor (nr 2299 och 537) just skrivit om betablockerare (till exempel Inderal) som kan användas vid tillfällig rodnad som är spänningsrelaterat. Om man har mer konstant rodnad har detta läkemedel sällan effekt. Vid långvarig rodnad får man fundera på andra bakomliggande orsaker, något som både Filippa Nyberg och jag diskuterad i en rad tidigare svar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: