Ange ditt sökord

Annons:

Desperat tonåring!

Hej!
Jag är en 15-årig tjej med en rätt så normal hud typ.
Ibland kan det komma lite finnar här å där men oftast inte.
På sommarn blir mitt ansikte fetare och på vintern är det torrt och jag undrar bara om det är normalt? Jag är väldigt noggrann med att tvätta ansiktet med kallt vatten varje morgon och kväll innan jag ska lägga mig.
Min kompis säger att det dödar porerna, men min andra kompis säger att jag ska tvätta mitt ansikte med varm vatten, för att det “tar” ut alla porer. Jag vet inte vad jag ska göra.
Jag vill helst inte ha några finnar och försöker hålla huden så mjukt och lent som möjligt!
Finns det nån kräm som håller normal hud fräsch och ren?
Skulle vara jätte tacksam om ni kunde svara!

Det är helt naturligt att huden både i ansiktet och på kroppen är torrare på vintern. Låg luftfuktighet inomhus och kyla ute torkar ut huden. Du kan tvätta med antingen kallt eller varmt vatten, du blir ren av båda och det skadar på intet sätt "porerna".

Propyless lotion är en mjukgörande kräm som ej är så fet, passar bra till ansiktet. Andra bra mjukgörande krämer är Canoderm och Caress.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 8 juli, 2003 Publicerad: 8 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: