Ange ditt sökord

Annons:

Deprimerad mormor

Hej,
Min mormor har precis blivit flyttad till ett hem och har förändrats en hel del, alltså åldrats. På grund av all denna förändring är hon mycket nedstämd.
Jag och min mamma har talat med läkare och sjuksköterskor på hemmet om hon inte kan få antidepressiva eller liknande läkemedel. De säger då att hon inte kan få det då hon äter Natrium-tabletter. Stämmer det att natrium och antidepressiva inte kan blandas? CM (Kvinna 22år)

Det låter lite udda att man inte skulle kunna ge mormor antidepressiv behandling, då man vet att många många äldre i samband med flytt inte sällan reagerar med depression. Nu kan det ju förstås vara något speciellt med hennes exempelvis njurfunktion eller att hon har saltbrist, väldigt lågt blodtryck som anledning till att hon inte kan tåla medicinen i så fall. Jag tycker att ni kan fråga igen vad det beror på i just hennes fall.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 juli, 2010

Liknande frågor

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Sömn & Stress

Misstänker att anhörig kommer bli utbränd

Hej! Jag tror att min syster kommer att bli utbränd. Hon är ständigt trött, vissa nätter sover hon ingenting, hon är väldigt lättirriterad och ojar sig över att hon har så mycket att göra. Jag har själv gått in i väggen och det är som att jag ser mig själv innan det hände. Hon vägrar lyssna på mig när jag säger att hon måste lugna ned sig. VAD bör man göra som anhörig om man känner någon som man tror är på väg att bli utbränd?

Sömn & Stress

Sömnmedel vid sömnapné?

Är det farligt att ta sömnmedel om man har sömnapné? Juan, 45

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!