Ange ditt sökord

Annons:

Deprimerad mormor

Hej,
Min mormor har precis blivit flyttad till ett hem och har förändrats en hel del, alltså åldrats. På grund av all denna förändring är hon mycket nedstämd.
Jag och min mamma har talat med läkare och sjuksköterskor på hemmet om hon inte kan få antidepressiva eller liknande läkemedel. De säger då att hon inte kan få det då hon äter Natrium-tabletter. Stämmer det att natrium och antidepressiva inte kan blandas? CM (Kvinna 22år)

Det låter lite udda att man inte skulle kunna ge mormor antidepressiv behandling, då man vet att många många äldre i samband med flytt inte sällan reagerar med depression. Nu kan det ju förstås vara något speciellt med hennes exempelvis njurfunktion eller att hon har saltbrist, väldigt lågt blodtryck som anledning till att hon inte kan tåla medicinen i så fall. Jag tycker att ni kan fråga igen vad det beror på i just hennes fall.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 juli, 2010

Liknande frågor

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.